Videoconferencing bij gemeentes
Zoals bij alle overheidsinstanties is hybride werken bij gemeentes ook steeds meer de norm. De behoeftes van zowel de werkgever als de medewerkers veranderen snel wat betreft de manier van werken. Werknemers werken thuis, op kantoor of zelfs onderweg. Dit brengt wel met zich mee dat je als werkgever steeds beter moet voorzien in het goed kunnen samenwerken op afstand.
Dit kun je bij gemeentes vooral onderverdelen in de volgende situaties:
- De persoonlijke werkplek (thuis of op kantoor)
- De vergaderruimte op kantoor
Wanneer beide plekken zijn ingericht met goede apparatuur maakt het de samenwerking tussen de werknemers een stuk efficiënter en beter. Met meer dan 20 afgeronde projecten bij gemeentes in Nederland hebben we bij Lydis inmiddels de kennis en ervaring in huis om je volledig verder te helpen! Heb je vragen over welke Yealink apparatuur het beste past bij jullie specifieke situatie? Plan dan via onderstaande button vrijblijvend een demo in bij één van onze productspecialisten.
✓ Vakkundig advies van product specialisten;
✓ Officieel gecertificeerde oplossingen voor iedere ruimte of werkplek;
✓ Mogelijkheid om Live of via Teams antwoord te krijgen op al je vragen.
Belangrijkste factoren bij de gemeente
Bij de keuze voor videoconferencing apparatuur bij de gemeente staan er twee zaken centraal:
Security
Het is van groot belang dat de geclassificeerde informatie die online wordt gedeeld tussen de werknemers binnen de organisatie blijft. Daarnaast dient de privacy bewaakt te worden en dus het beeld- en geluidmateriaal beschermd zijn. Bij Yealink zijn de oplossingen uitgebreid onderwerpen aan pentests en zorgt de apparatuur voor een encrypted data-overdracht. Hierdoor is de privacy en informatieveiligheid gewaarborgd.
Eenvoud - Adoptietrainingen door experts
Door de vele en verschillende functies binnen de gemeente is het daarnaast van belang dat iedereen (ongeacht technische kennis) gemakkelijk gebruik kan maken van de systemen. Uit onze ervaring met projecten bij gemeentes wordt er veel waarde gehecht aan adoptietrainingen. Deze adoptietrainingen kunnen onze productexperts van Lydis op verschillende manieren bieden:
- Eén van onze productexperts kan bijvoorbeeld een aantal dagen op locatie aanwezig zijn en support bieden wanneer er vragen zijn of hulp gewenst is. Onze expert staat die dagen dan volledig ter beschikking van jullie.
- Er worden afspraken ingepland met onze productexpert waarbij hij jullie volledig begeleid in het traject. Op deze manier worden zowel de administrators als eindgebruikers wegwijs gemaakt met het systeem.
Stap 1: Een afspraak met de IT/Inkoop/Beveiliging
Stap 2: Een afspraak met de overige afdelingen binnen de gemeente die gebruik gaan maken van de systemen
Wil je meer te weten komen over welke oplossingen beschikbaar zijn voor de gemeente en hoe je deze het beste kan inzetten?
Plan dan direct een demo in bij één van onze product specialisten ››
Uitgelicht: Gemeente Terneuzen
Een mooi voorbeeld van een project die we hebben gedaan is de Gemeente Terneuzen. Hier zijn de vergaderruimtes binnen het gemeentehuis voorzien van Yealink videoconferentieapparatuur: de MeetingBars A20 en A30. Daarnaast Hebben zij voor iedere werknemer Yealink headsets besteld voor hun persoonlijke werkplek. Op deze manier kunnen werknemers, ongeacht de werkomgeving, gefocust werken. Daarnaast kunnenzij zonder ruis bellen en videovergaderen en zijn ze goed verstaanbaar voor de gesprekspartner. Zo waarborg je efficiënt werken in iedere omgeving