Cookie instellingen

Deze website maakt gebruik van cookies.

Voor meer informatie over het cookiegebruik en het verwerken van gegevens, bekijk onze cookie en privacy verklaring

Waarom een headset past bij de werker van nu

Ook al is dit reeds het 25e jaar dat ik werkzaam ben in de Telecom en IT, zelf ben ik lang niet altijd een voorloper in het gebruik van moderne nieuwe technologieën.  De steeds snellere veranderingen in met name hardware gaan mij af en toe gewoon te snel. Heb je net een nieuwe smartphone en eindelijk uitgevogeld hoe je die zo slim mogelijk kunt gebruiken, dan staat de volgende nieuwe versie al weer klaar.  En een hoofdtelefoon of headset was nooit aan mij besteed. Ik droeg hooguit een koptelefoon als ik ongestoord naar muziek wilde luisteren, zonder dat de rest van mijn familie door de trance beats werd lastig gevallen.  Maar zakelijk, zoals om te bellen of tijdens een video meeting, nee, niks voor mij vond ik dat. Totdat ik bij Lydis aan de slag ging...


Plaatsonafhankelijk werken

De noodzaak om werknemers te voorzien van de beste apparatuur om hen in staat te stellen plaatsonafhankelijk hun werk te doen, is de afgelopen 2 jaar door COVID-19 in een stroomversnelling gekomen.  Dat betekent investeren in een ergonomische werkplek, in het veilig werken in de cloud en zeker ook in een goede breedbandige verbinding ten behoeve van beeld en geluid. Met die verbinding zit het tegenwoordig wel goed in breedband koploperland Nederland. Maar beeld en geluid, dat kan een stuk beter!


Ongestoord werken

Daar kwam ik zelf ook achter toen ik steeds vaker gebruik ging maken van de mogelijkheid om op afstand te werken en te vergaderen. Om hybride te werken zogezegd, net als de rest van Nederland. Mijn collega's zagen er online uit als plaatjes en hadden allemaal een professionele headset op. Eigenlijk schaamde ik mezelf een beetje dat ik dat zelf niet beter had geregeld. Als je vaker thuiswerkt wil je ook graag ongestoord kunnen werken, zonder last te hebben van de borende buurmannen, brullende baby's en blaffende bijters. Of in mijn geval, van een gemeente die opdracht had gegeven om het halve bos achter mijn huis om te zagen. 


henk-headsets

Keuzestress

Ook op mijn werk in Almere, in de welbekende kantoortuin omgeving, kwam ik er snel achter dat ik met een headset en een goede camera een stuk geconcentreerder en plezieriger mijn werk kon doen. Dus eindelijk: Henk ging aan de headset. Maar welke dan?  Een mono of duo, bedraad of draadloos, in, op of over mijn oor? En met welke audio specificaties? Zoveel keuzes, een mens zou er stress van krijgen. Maar ik had geluk. Onze distributeur Yealink kwam net met een nieuwe reeks bluetooth headsets op de markt: de BH7x serie. Met actieve ruisondrdrukking om ongestoord te kunnen communiceren. En draadloos dus, sowieso een bittere noodzaak voor mij, na een eerdere ervaring waarbij ik met een bedrade koptelefoon op mijn hoofd al dansend alle aangesloten apparatuur van tafel had getrokken. En als ik zie hoeveel mensen graag rondlopen terwijl ze aan het bellen zijn, ben ik echt niet de enige die niet beperkt wil worden door een snoertje!


Onhandige Henkie

Waar ik ook geen fan van ben, als onhandige Henkie, is zo’n microfoonarm die er om vraagt om geknakt te worden, want die vergeet ik geheid als ik zelf niet aan het praten ben. Ook daar heeft Yealink aan gedacht, de nieuwe headsets hebben een uitschuifbare microfoonarm. Die kun je dus inschuiven als je zelf niet praat of als je de headset privé wenst te gebruiken om bijvoorbeeld muziek of podcasts te beluisteren. Ideaal voor mij. Ideaal voor hybride werkers, want deze headset kun je dus gebruiken op kantoor en op je thuiswerkplek, om te bellen en te vergaderen of om gewoon op naar je favoriete muziek te luisteren. Dus zowel zakelijk als privé.


Draadloos opladen

Ik hoor mensen die draadloze headsets gebruiken ook vaak klagen dat de accu snel leeg is en ze het ding weer even kwijt zijn omdat het opgeladen moet worden. Dus ben ik superblij met de lange accuduur van bijna 40 uur van mijn nieuwe Yealink BH72. En als ik hem wil opladen kan ik hem gewoon via USB aansluiten of nog beter, draadloos opladen via de meegeleverde laadstandaard. En als ik die niet gebruik voor mijn headset, kan ik er ook mijn smartphone opladen. Kijk, daar hou ik nu van, dat zijn handige extra’s. De oorkussentjes voelen zacht en comfortabel aan en hij draagt ook heel licht. De headset heeft een luxe uitstraling en heeft al diverse awards gewonnen, waaronder een iF Design en een Red Dot Award. Je mag er mee gezien worden.


Kristalhelder

Dan de geluidspecificaties. Alles wat ik daar over beweer is relatief, want ik was geen fervent gebruiker. Maar het geluid klinkt mij fantastisch in de oren, zowel de zakelijke gespreken als de trance muziek komen kristalhelder door. Dus ja, Yealink heeft deze eigenwijze Henkie zowaar aan de headset geholpen en ik ben daar blij mee. Dus wil je zelf de nieuwe Yealink headsets BH72 of BH76 proberen, ik kan ze nu zelf van harte aanbevelen! Dan zou ik ook nog iets moeten zeggen over de alle verschillende versies die beschikbaar zijn: een gewone en een Light versie, een Teams en een UC, een USB-A en een USB-C, teveel om op te noemen. Dus neem maar gewoon contact op of check het headset portfolio >


Henk Slabbekoorn - General Sales Manager Lydis

Meer weten? Neem contact op

Vragen?

Reacties op dit artikel zijn bij mij altijd van harte welkom (vraag gewoon naar Headset Henkie), ook als je vragen hebt of meer wil weten over Yealink headsets en andere producten van Lydis of wanneer je belangstelling hebt voor een partnership.  

 

Ik wens je een fijne, hybride samenwerking toe.


Henk Slabbekoorn

06 15060681

henk.slabbekoorn@lydis.com